Zeytinyağının faydaları
Zeytinyağı, doymamış yağ asitleri açısından son derece zengindir ve Akdeniz beslenme tarzında en sık kullanılan besindir.Akdeniz’de yaşayan kişilerin bu beslenme tarzı sayesinde çok daha uzun ömürleri olduğu ve kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, inme risklerinin diğer bölgelere göre çok daha az olduğu bilinmektedir.Antioksidanlar, K...
» detaylar
Zeytin deyip geçmeyin!
Güne zinde başlamak için kahvaltı atlanmamalı. Dengeli ve sağlıklı bir kahvaltı, metabolizma hızınızı artırarak sindirim sisteminizi düzenliyor ve yorgunluğunuzu atmanızı sağlıyor. Tabii kahvaltıda ne tükettiğiniz çok önemli. Sadece karbonhidratlardan oluşan bir kahvaltının size yararı olmayacağını hatta çabuk acıkmanıza neden olacağ...
» detaylar
Zeytinyağınız erken hasat olsun!
Akdeniz tipi beslenmenin sağlık için önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Kalp-damar sağlığı ve kanserden korunmada Akdeniz tipi beslenmek uzmanlarda tarafından öneriliyor. Kızartmaya yer olmayan Akdeniz tipi beslenmede zeytinyağı da başrolü paylaşıyor. Yemeklere lezzet katan zeytinyağı, farklı çeşitlerdeki tatlarıyla sofralarda yerini a...
» detaylar
Türkiye'de Zeytin ve Zeytinyağı
Ege Bölgesinde, zeytin üretiminin %80’i yağlık, %20’si de sofralık olarak işlenmektedir. Bu ürünlerin pazarlanma oranları ise yaklaşık %78’dir. Geriye kalan bölümü iç tüketime ayrılmaktadır.Karadeniz ve Akdeniz arasında bir geçiş alanı olan Marmara bölgesinde ise durum tersine: %90’ı sofralık ve %10’u yağlık. Türkiye’nin toplam sofra...
» detaylar
Zeytinyağı Türleri
Rafine zeytinyağı, zeytin ham yağının doğal trigliserid yapısında değişikliğe yol açmayan metodlarla rafine edilmeleri sonucu elde edilen, sarının değişik tonlarında rengi olan, kendine özgü tat ve kokuda bir yağdır. Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0.3 gramdan fazla olmamalıdır. Rafine yağ, ince, yemeklik yağ...
» detaylar